Zonnepaneel Reiniging - Zonnepanelen rendement

Rendement

Kwaliteit

Landelijke service

Rendement en schoonmaken van zonnepanelen

Zonnepanelen moeten regelmatig schoongemaakt worden. Dit heeft niet zo zeer te maken met het aantrekkelijk presenteren van uw zonnepanelen, maar wel met het rendement van uw zonnepanelen. Het rendement van uw zonnepanelen kan namelijk beïnvloed worden door diverse factoren, zoals fijn stof, roetdelen rond snelwegen en industriegebieden, algenaanslag bij bosrijke gebieden, atmosferische vervuiling, vogelpoep enz. Het rendementsverlies waar u mee te maken heeft door deze externe factoren, is afhankelijk van de ligging en de locatie van uw zonnepanelen. Uit onderzoek is gebleken dat het gemiddelde rendement verlies van vieze zonnepanelen tussen de 4-10 procent per jaar ligt. Kortom: als u niet kiest voor zonnepanelen schoonmaken, kunt u tot 10 procent aan rendement verliezen.

Het rendementsverlies waar u mee te maken heeft door deze externe factoren, is afhankelijk van de ligging en de locatie van uw zonnepanelen. Uit onderzoek is gebleken dat het gemiddelde rendement verlies van vieze zonnepanelen tussen de 4-10 procent per jaar ligt. Kortom: als u niet kiest voor zonnepanelen schoonmaken, kunt u tot 10 procent aan rendement verliezen.

rendementsverlies tegengaan zonnepanelen

Als u rendement verlies wilt tegengaan, dan is het belangrijk om uw zonnepanelen periodiek te laten schoonmaken. Door te kiezen voor zonnepanelen reinigen, beïnvloedt u namelijk de duurzame stroomafgifte op een positieve manier. Dit komt omdat een professionele partner als Zonnepaneelreiniging.com alleen gebruik maakt van de beste schoonmaaktechnieken, zodat er geen schade aan uw zonnepanelen ontstaat en uw zonnepanelen grondig gereinigd worden.

Reinigen zonnepanelen levert geld op!

​​Niet alleen zorgt u voor een maximaal rendement door het laten reinigen van de zonnepanelen maar u merkt het ook in uw portemonnee. Bij het jaarlijks laten reinigen van de zonnepanelen zal er meer zonenergie worden opgewekt. In onderstaand voorbeeld een rekensom op basis van het jaarrapport van het KNMI, leverancier zonnepanelen, leverancier energie en een gebruiker.

  • 880 volle zon uren in Nederland per jaar
  • prijs KWh energie leverancier € 0,23
  • Effectieve opbrengst 260KWh zonnepaneel is 270KWh
  • U bezit 400 gereinigde zonnepanelen
  • UW VOORDEEL = € 1660,-

Gemiddeld aantal zonuren in Nederland volgens het KNMI in het jaar 2015.

  • Noorden - 1778 gewone zonuren - 1021 volle zon uren (Nieuw Beerta)
  • Midden - 1856 gewone zonuren - 1073 volle zon uren (De Bilt)
  • Zuiden - 2007 gewone zonuren - 1099 volle zon uren (Maastricht)
  • Gemiddeld - 1894 gewone zonuren - 1064 VOLLE zon uren

Als we hierbij rekening houden met het klimaat in Nederland en wolken voor de zon komen we gemiddeld uitgaan van de rekenwaarde 880 volle zonuren waarbij het zonnepaneel maximale KWh levert.

Een zonnepaneel met een MAX waarde van 280Wh levert effectief 270KWh.
Bij 880 zonne-uren levert dit in één jaar tijd gemiddeld 270KWh energie per zonnepaneel op.

Bij onze klant welke 400 zonnepanelen bezit levert dat 108.000 KWh op. Door aarde, water en mest, een voedingsbodem voor algen en mos, zijn de zonnepanelen vervuilt. De klant werkt energie neutraal en alle opgewekte stroom wordt zelf verbruikt.

Maar in 2015 bleek het rendement van de panelen te zijn verminderd met 9% vanwege vervuiling en aanslag van algen en mos (volgens de klant zelf). In de praktijk brachten zijn zonnepanelen bij 880 volle zonuren minder energie op, namelijk 108.000KWh- (9%) = 98.280 KWh. Hierdoor heeft de klant meer stroom afgenomen dan dat hij terug heeft kunnen leveren.

In zijn contract met de energie leverancier betaald de kippenboer €0,23 voor een KWh. (algemene rekenwaarde) Dus had hij niet alleen minder rendement door vervuiling maar moest hij voor de extra verbruikte energie betalen : (9720 x € 0,23 = € 2235,-)​

Volgens onze staffel calculator zou u een prijs van €1,60 per paneel moeten betalen voor het reinigen.
Het zou u een besparing opleveren van € 2235 - € 640 (onderhoudskosten) = € 1595,- ten opzichte van het niet reinigen terwijl u wel maximaal rendement en dus weer kostenneutraal energie opwekt. Zelfs als wij met een hoogwerker langs moeten komen levert dat u nog steeds behoorlijk voordeel op. Hierdoor blijft de kostprijs van reiniging onder de kostprijs van het rendementsverlies

Meer rendement zonnepanelen met Zonnepaneelreiniging.com?

Zonnepaneelreiniging.com heeft alle technieken voor het reinigen van de zonnepanelen in huis voor meer rendement. Hierbij kunt u denken aan osmose units, verschillende borsteltechnieken, steigers en hoogwerkers. Bij Zonnepaneelreiniging.com profiteert u tegelijk van technische ondersteuning op maat. Zo testen wij uw zonnepanelen stuk voor stuk op de juiste werking. Op basis van deze tests stellen wij een advies voor u op voor het maximale rendement zonnepanelen. Zonnepaneelreiniging.com heeft zeer ruime ervaring in de schoonmaakbranche en is al vijftien jaar gespecialiseerd in het reinigen van allerlei oppervlakken.

Ook geld besparen door meer rendement van uw zonnepanelen?

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij bekijken de situatie en geven u graag meer inzicht in kosten en aantal periodes voor het reinigen van uw zonnepanelen voor maximaal rendement.

Vraag uw offerte aan

Zonnepaneel Reiniging - Klantenvertellen

uit beoordelingen