Zonnepaneel Reiniging - Hoe werken zonnepanelen?

Rendement

Kwaliteit

Landelijke service

Elektrische energie wordt geproduceerd door zonnecellen in een zonnepaneel

De werking van zonnepanelen is eigenlijk eenvoudig. Een zonnepaneel bestaat uit diverse zonnecellen: kleine energiecentrales die het opgevangen zonlicht omzetten in elektrische energie. De elektrische energie die wordt geproduceerd door de zonnecellen in een zonnepaneel, wordt door een omvormer omgezet van gelijkstroom in wisselstroom van 230 Volt. En omdat de installateur van een zonnepaneel de omvormer aansluit op de meterkast, kunt u de stroom van uw zonnepanelen direct gebruiken.

Effectieve werking van zonnepanelen
Door de effectieve werking van zonnepanelen, is het plaatsen ervan een goede investering. Heeft u de zonnepanelen enkele jaren op uw dak liggen, dan heeft u de investering van de zonnepanelen helemaal terugverdiend. De stroom die ze daarna leveren is pure winst. Wel is het belangrijk uw zonnepanelen regelmatig te reinigen*, omdat het rendement van uw zonnepanelen en de werking van zonnepanelen anders negatief beïnvloed wordt.

Nederland is één van de meest interessante landen om zonnepanelen op het dak te plaatsen. Dit komt omdat Nederland het enige land is waar jaarlijks zo veel zon ‘gevangen’ wordt door de zonnepanelen, dat we er 60 keer ons land mee kunnen verwarmen. En houdt u energie over, omdat u niet al uw zonne-energie heeft gebruikt? Dan kunt u de energie die u niet gebruikt aan het elektriciteitsnet teruggeven, zodat u hier nog extra geld mee kunt verdienen.

Vraag meer informatie op

Zonnepaneel Reiniging - Klantenvertellen

uit beoordelingen