Zonnepaneel Reiniging - Zonnepaneelreiniging Nen Norm

Rendement

Kwaliteit

Landelijke service

Nen Normen

Zonnepaneelreiniging.com heeft bij het reinigen van zonnepanelen altijd een professionele benadering volgens de zogeheten Nen Normen. De richtlijn die wij aanhouden bij het schoonmaken van zonnepanelen is volgens de Nen Norm NEN-EN-ISO 12944-2 en de Nen Norm NVN-ENV 10169-2. Deze richtlijn is geschreven voor het onderhouden van gecoate damwandpanelen. Omdat deze richtlijn spreekt over de onderhoud van gebouwen en duidelijk aangeeft dat zonnepanelen als onderdeel van een gebouw ook volgens deze richtlijn onderhouden moeten worden, vinden wij deze richtlijn zeer relevant bij het reinigen van zonnepanelen.

Afhankelijk van de (geografische) ligging van het gebouw, kan de lucht in meer of mindere mate schadelijke stoffen bevatten. Omdat deze schadelijke stoffen een zonnepaneel extra kunnen belasten, is het noodzakelijk om in een gebied met een vervuilende industrie of een gebied aan de kust meer aandacht te besteden aan het onderhouden van de zonnepanelen.

Corrosieklassen
Omdat ieder gebied een andere aanpak vereist, is Nederland onderverdeeld in gebieden met diverse corrosieklassen. Voor elk gebied geldt een andere aanbeveling voor de keuze voor het onderhoudsprogramma van de zonnepanelen. De meest voorkomende indeling van corrosieklassen is landelijk, stedelijk, industrieel, maritiem en industrieel/maritiem.

Macromilieu in een gebied
Verder kan het lokale milieu ook in negatieve zin afwijken van het macromilieu in een gebied. Dit betekent dat er in een lokaal gebied meer schadelijke stoffen vrijkomen dan in het macromilieu van het gebied, waardoor extra onderhoud vereist is. Omdat Zonnepaneelreiniging.com bij het onderhouden van zonnepanelen zowel kijkt naar het macromilieu als het lokale mileu en de situatie goed beoordeelt door middel van de Nen Normen voor men start met de schoonmaakwerkzaamheden, weet u zeker dat u bij Zonnepaneelreiniging.com de beste kwaliteit krijgt. Vraag naar de mogelijkheden van zonnepaneelreiniging.com

Vraag meer informatie op

Zonnepaneel Reiniging - Klantenvertellen

uit beoordelingen